Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se - Registruj se]
Idi Na Dno
pretrazivac 
samo po forum.nacionalnaklasa.net
po celom srpskom web-u
Popusti za clanove Kako postati clan?
Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene  
 Strana:  1  ..  27  28  29  30  31  ..  38
Autor/ka: Naslov: Ja i moj žuti fićko!

GASTON

Profy šofer

Registrovan/a: 2-9-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Zainteresovan za Ficu

[*] napisana 23-7-2010 u 01:36

A lepo sam otvorio temu za raspravu svega u vezi farbanja

http://img213.imageshack.us/img213/9705/gaston.th.jpg
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku

zemunelo

Klub 1000+

Registrovan/a: 24-1-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Bez raspoloženja

[*] napisana 24-7-2010 u 20:16

Danas sam završio farbanje koševa,pa sutra možda ''uvatim'' da ofarbam i patos iznutra. Takođe,danas sam skid bojom skinuo staru boju sa 2 alu felne. Mislio sam da je ta skid boja neka zajeban**ja i da su to samo priče,ali ne da radi i da skida staru boju,boles'! :aplauz: Samo je ova skid boja ''malo'' kiselina,pa čim i mala tačkica prsne na kožu peče samo tako. :D
Posle toga sam ponovo namontirao alu felnu da vidim kako će da stoji pod rubom,ali sam ovaj put provozao fićka malo napred-nazad da se točak ispravi. Pre nije mogao ni mali prst da se provuče a sad može i palac,čak i pola šake upada. Slike.....

http://img226.imagevenue.com/loc233/th_93902_DSC07975_122_233lo.JPG http://img124.imagevenue.com/loc35/th_93967_DSC07976_122_35lo.JPG http://img17.imagevenue.com/loc184/th_94031_DSC07978_122_184lo.JPG

Još uvek se dvoumim za zaštitu,da li da prepustim to majstoru ili ja da radim... :undecided: A ako bi ja radio,sve sam bliži da radim običnim autokobitom ili onim steganolom nego da radim sa body-em.

Obren850

Profy šofer

Registrovan/a: 19-3-2010
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: iz'zetno raspolozen

[*] napisana 24-7-2010 u 21:11

Lepo je ispalo, jos da se zastiti, pa na farbanje... :)
Zar se ne bojis da ti ne kaci tocak o rub? Ipak je to malo lufta... ili ako nemas tvrde amortizere, da ispadaju zubi... :losi-zubi:
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Obren850's Yahoo

zemunelo

Klub 1000+

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 24-7-2010 u 21:43

Nego šta,jedno po jedno....
Ja mislim da je ovo sad extra luft,prošli put ga nije bilo uopšte. Mada,mislim kad promenim opruge da će se fićko malo podići a i menjam amortizere....a koliko će trvdi biti.... :roll:
Fabričke amorte stavljam.

puyol

Profy šofer

Registrovan/a: 12-10-2006
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Dobro

[*] napisana 25-7-2010 u 14:58

biti će dosta tvrd, meni je isto sa tvorničkim amortizerima dosta rezlike u odnosu na stare...

zloćko

Profy šofer

Registrovan/a: 27-7-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: svakim danom sve stariji haha

[*] napisana 25-7-2010 u 16:44

Neće guma da kači od rub pa čak i ako je udaljena svega 3mm jer kad se on pozadi optereti guma ulazi pod rub i nakosi se prema amortizeru...:)

zemunelo

Klub 1000+

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 25-7-2010 u 16:51

Da,tako je. Kad se optereti guma ide u minus. A pošto već sad ima solidno prostora do ruba,cenim da će biti bez problema.

zemunelo

Klub 1000+

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 28-7-2010 u 19:26

Malopre sam bio kod jednog autolakirera da se raspitam za cenu. Majstor je čovek koji je po profesiji profesionalni farbar a sad je u penziji i radi sa unukom sa kim sam i razgovarao o svemu vezanom za farbanje. Rekao sam kako razmišljam da radim,kako želim da se odradi i dao svoje mišljenje i razmišljanje. Pomenuo sam mu da bih možda radio u 2 različite boje na šta mi je on rekao da to nije preporučljivo jer hoće boja da se ''podigne'',izljuska ili tako nešto... :sumnja:
Kad sam to sve izložio,dečko (unuk majstorov) je pogledao fićka,pitao da li ću i zaštitu da radim kod njih-na šta sam ja rekao MOŽDA i njegova ukupna cena za ruke sa farbanjem i zaštitom je 150e.
Materijal uzimam na sebe da ja kupim (farba,gitovi,šmirgle,razređivači,zaštita i ostalo šta treba). Pričali smo malo o nanošenju zaštite,radili bi kompresorom naravno i reče mi da je body najbolji. To stalno slušam ali nisam baš uveren u to. Rekao sam mu da bih možda koristio wurth-ovu zaštitu za koševe i patos (pakovanja od 1l za pištolj) a on mi reče da ne zna kakve je gustine ta wurth zaštita i da li može na pištolj koji oni koriste. :huh:
Sve ostalo je rekao da može. U radionici mu je bio jedan završen opel kocka koji je farban sa običnom farbom i relativno je lepo odrađen. Jedino što sam primetio da nije svuda glatka površina nego ima one blage ''neravnine'' kao npr. kad nema dovoljno laka. Nadam se da razumete na šta mislim?
Šta kažete za ovo sve? Savet,preporuka,sugestija u vezi sa majstorom? :lizalica:

fusher

Ovaj će da poludi za volanom!!!

Registrovan/a: 10-3-2010
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: zašto ......:-(((

[*] napisana 28-7-2010 u 19:46

1. dvobojni auto- boja se na diže (jedino ako se ne zarakijaju pa drugu boju nanose nakon 2 tjedna kad se sve zapraši i namasti i osuši, čini mi se da su ljeni)
2.sve zaštite koje su na eu tržištu imaju skoro istu gustoću i nanose se istim pištoljem, razlike su u sastavu....
3.narančina kora (ne celulithaha) to je od previše boje, riješava se poliranjem, a nastaje jer se nema "vremena" (daj to podimi, uzmi pare i goni ga)stavljati 2 ili 3 ruke već sve u jednoj (obično ima i cjedova, suza) nije neka neriješiva problematika, manjak boje ima za efekt magličaste površine.....
nek se neko pametniji javi....

Ja ko svraka, volim da se sjaji!

X

Klub 1000+

Registrovan/a: 18-1-2006
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :(

[*] napisana 28-7-2010 u 21:07

Kad tu kocku nije mogao da uradi kako treba, ko zna kako ce da uradi oblog ficu...
Isto je vrlo bitna priprema, svi automobili izgledaju lepo cim se ofarbaju, tek posle pola godine-godinu dana se pokaze kako je stvarno uradjen kad ispuca kit i krene rdja ponovo.

Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger

pedjamil

Profy šofer

Registrovan/a: 15-5-2010
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 28-7-2010 u 21:40

Ja , nesto nisam ubedjen u kvalitet rada za 150 eur (da bi priprema bila kako valja - ima brdo posla, da ne govorim o rastavljanju i sastavljanju, pa jos i zastita...). Ako ima pomorandzine kore (sto rece fusher) , to se vadi poliranjem , a to je jos posla (plus polir pasta i filc).
Uradi kako mislis da je najbolje (i koliko mozes da platis) , samo da ne zazalis posle , pa ako reklamiras , da ti onaj kaze: sta hoces za 150 eura!? Vodi racuna da ces ti stalno gledati tog Ficu i voziti se u njemu i sve sto , eventualno, ne valja - stalno ce da te nervira.

fusher

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 28-7-2010 u 22:00

orijentacije radi; kod mene oko 1000eura sa materijalom, sve ovisi o stanju i vrsti boje (metalic) al za 150 eura:sumnja: neznam....al ima i za 200 eura i ovdje.....žali bože farbe.....

zemunelo

Klub 1000+

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 28-7-2010 u 23:43

Možda se nisam dobro izrazio....nije u pitanju narandžina kora kao neravnina,već onaj fazon da nije glatko svuda,da ga uprostim-ne možeš da se ''ogledaš'' u ofarbanom delu. Više bih to opisao kao što je fusher rekao ''magličaste površine''. Onako,mat,ali nije glatka površina. Jedino ako je do farbe jer je farban običnom sintetikom,mada sumnjam da je do toga...
Cena....po meni,ja sam računao da će to biti oko 200e za ruke. Jedina prednost ovog majstora je što mi je relativno blizu pa neću morati daleko da ga šlepam (vadim motor sa menjačem). To me jedino dvoumi..... :roll:

X

Klub 1000+

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 28-7-2010 u 23:47

To je onda magla-manjak boje, imam i jedno i drugo na fici. Mozes da dodjes da pogledas pa da uporedis. :D

Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger

zemunelo

Klub 1000+

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 29-7-2010 u 00:12

A to nastaje usled manjka boje u kom smislu? Da li je u fazonu: kupljeno manje boje nego što treba pa majstor ''razvlačio'' to da ima za ceo auto da se ofarba da bude solidno ili je u pitanju neka druga greška u farbanju vezama za manjak boje? :huh:
Jovane,nisam primetio na tvom fići te magle..... Baš,uopte,tvoj fića mi je u glavi kako treba da se uradi i da se sija ofarbana površina. Nekako sam takvu sliku stekao...

pedjamil

Profy šofer

Registrovan/a: 15-5-2010
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 29-7-2010 u 00:33

Manjak boje moze da bude i previse razredjena boja ili prebrzo prelazenje povrsine pistoljem ili los/zacepljen pistolj (ne desava se kod pravih majstora). Takodje , moze da bude da majstor skloni "visak" za svoje potrebe...Svako prskanje zavrsnom bojom se radi u najmanje dve ruke (pozeljno tri). Pa ti sad vidi...

GASTON

Profy šofer

Registrovan/a: 2-9-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Zainteresovan za Ficu

[*] napisana 29-7-2010 u 01:17

Moje misljenje ...
Dvobojni auto se ne ljusti....primer crno - belo
http://img809.imageshack.us/img809/253/img5215.th.jpg
http://img693.imageshack.us/img693/5111/img5212w.th.jpg
ako se odradi kako pravila zanata nalazu...
150 E ja donja granica ne zaboravimo da sto je juznije to je tuznije(vazi za severniji deo Srbijice nam drage,bez uvrede molim)
Fuseru tebi je Evropa veoma blizu za razliku od nas,tako da su i cene evropske predpostavljam,mozda gresim.
A to sto ne mozes da se ogledas na vrata od kadetta kao u ogledalu zavisi od mnogo cega,prvenstveno kvalitet boje,zatim uslovi(kompresor,radni prostor,pistolj...itd itd),mozda ga je radio pod orahom u dvoristu a znamo da su temperature visoke te moze da bude i da mu se presusila farba izmedju slojeva ako ih je bilo vise od jednog...mozda je razredio previse,mozda cak i obicnim nitro pazredjivacem i mogao bih da nabrajam do ujutru no ovde cu da skratim.A moguce je da nije nista od svega toga osim da je obican fuser kog ne zanima konacan izgled i koji slusa dedu koji je radio s farbama jos u proslom veku i nije upucen u sadasnju hemiju i tehnologiju.

http://img213.imageshack.us/img213/9705/gaston.th.jpg

Steva

Profy šofer

Registrovan/a: 31-3-2008
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: na farmi velikog blata

[*] napisana 29-7-2010 u 01:42

uuu bre zemunelo 150 jura pa to je mnogo ja ću da ti završim farbanje za 50 jevreja, ako popijem par piva dobićeš i pomorandžinu koru i neravnine i sve ostalo za te pare, a možeš i da biraš drvo ispod kog oćeš da farbamo auto, može orah, jelka, jabuka, lipa (to ne preporučujem), kruška (al tu je nizbrdica :-D ) samo moramo da završimo pre mraka 'oće da se zalepe neki leptirići na auto to može da bude vrlo nezgodno ako ih prefarbaš hehe

out of new world order

zloćko

Profy šofer

Registrovan/a: 27-7-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: svakim danom sve stariji haha

[*] napisana 29-7-2010 u 07:48

Joj Steva pa ti si garant dobro informiran o farbanju automobila a za početak ti nije ni cijena velika...haha haha

X

Klub 1000+

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 29-7-2010 u 08:06

Citat:
Originalno postavio/la Steva
uuu bre zemunelo 150 jura pa to je mnogo ja ću da ti završim farbanje za 50 jevreja, ako popijem par piva dobićeš i pomorandžinu koru i neravnine i sve ostalo za te pare, a možeš i da biraš drvo ispod kog oćeš da farbamo auto, može orah, jelka, jabuka, lipa (to ne preporučujem), kruška (al tu je nizbrdica :-D ) samo moramo da završimo pre mraka 'oće da se zalepe neki leptirići na auto to može da bude vrlo nezgodno ako ih prefarbaš hehe

U spisak dodaj i vrbu (ova ispred moje kuce), sad je period kada ne opada mnogo a i zemunelu je blize. haha
E da, imam neko lepo pivce iz Zajecara, mogu da ga donesem kad farbas da budes u elementu. hehe
Moze i ispod te kruske gde je nizbrdica, okrenemo auto na gore i kad farbas sve suze idu u nazad tako da posle kad se auto sklopi izgleda kao da je boja pocela da se topi kad je vozio preko 320 km/h. hahahahahaha
Citat:
Originalno postavio/la zloćko
Joj Steva pa ti si garant dobro informiran o farbanju automobila a za početak ti nije ni cijena velika...haha haha

Steva je eminentni strucnjak za farbanje, u to nema sumnje. Ali njemu ne treba bogatstvo, to vec ima, on je skroman covek, zato je mala cena. Da ne navodim njegovu vilu u predgradju koja na parkingu ima osam limuzina manje vise, ne zna im se tacan broj... :D

fusher

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 29-7-2010 u 09:53

gaston:A moguce je da nije nista od svega toga osim da je obican FUSHER kog ne zanima konacan izgled i koji slusa dedu koji je radio s farbama jos u proslom veku i nije upucen u sadasnju hemiju i tehnologiju. hahahahahaha

ovo me na mene i mog nonota podsjeća, on hvalio sintetiku ko da je iz raja potekla a ja mu srao da je sintetika za ograde i karijole farbat....hahahahahaha

zemunelo

Klub 1000+

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 29-7-2010 u 12:10

Batalite te dunje,šljive i ostale rakijske voćke.... 'Oću profesionalan rad!
Pare nisu problem,para hronično nema. :kez:
Elem,što se cene tiče,slažem se da ovih 150e možda nisu garant da ću na kraju biti zadovoljan pa ću ipak da prošetam do još nekog farbara i raspitam se.
Od jednog poznanika sam čuo za jednog farbara kod koga je on farbao vrata za svoju korsu. Kaže,da je majstor skoro radio jednog fiću,farban je u metalik boju,rađen je u komori i naplatio je za taj rad 200e. Taj moj poznanik je video fiću i kaže da ga je majstor lepo uradio.
Meni je ok da dodam još malo para preko ovih ''osnovnih'' 150e ali da dobijem uslugu koju želim. Samo je problem što je taj majstor blizu niške banje (ko je iz Niša,razumeće) i morao bih malo dalje da šlepam fićka a to mi je možda mali problem.

fusher

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 29-7-2010 u 13:04

fiću potrpaš u kombi i vozi....malo tavalona i koji vijak za prevaruti blatobrane od kombija....:aplauz:

dragonzord

Profy šofer

Registrovan/a: 18-10-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: jos malo i krecu radovi...

[*] napisana 30-7-2010 u 01:05

Citat:
Originalno postavio/la GASTON
150 E ja donja granica ne zaboravimo da sto je juznije to je tuznije(vazi za severniji deo Srbijice nam drage,bez uvrede molim)

E bas nije istina!Ima i ovde i za 150 eura farbanje,ali ja kad sam obisao par majstora,bilo koji da ima iole kulturniju radionicu,za ruke uzima najmanje 300 eura.

Imam lud da sam papir!
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger

zemunelo

Klub 1000+

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 30-7-2010 u 01:35

Sutra idem do još jednog majstora pa ću vidim kakvo je stanje kod njega što se tiče cene,kvaliteta,oblika radova i sl.
 Strana:  1  ..  27  28  29  30  31  ..  38

Idi Na Vrh