Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se - Registruj se]
Idi Na Dno
pretrazivac 
samo po forum.nacionalnaklasa.net
po celom srpskom web-u
Popusti za clanove Kako postati clan?
Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene  
 Strana:  1  2  3  ..  8
Autor/ka: Naslov: Moja 850-ica

Obren850

Profy šofer

Registrovan/a: 19-3-2010
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: iz'zetno raspolozen

smile.gif napisana 21-3-2010 u 19:30
Moja 850-ica

Evo, kao sto sam obecao, da vam predstavim svog ficka. Dakle, rec je o 850-ici iz 1981, kupljen od prvog vlasnika(vozila ga njegova cerka), auto je vozen po gradu, u poslednje vreme vrlo retko. Od stajanja su kocnice apsolutno otkazale, a i upravljanje je izrazito tesko iz istog razloga. Od pozadi je cuknut, neko ga je na parkingu poljubio u bu..., ali na svu srecu, nije pritisnuo kais i remenicu, malo je falilo... Plan je da se fica temeljno odradi (limarija posebno, rastavljanje do poslednjeg srafa), korak po korak, kako bi se vratio u predjasnje stanje, sa nekim tehnickim izmenama. Iako je placen samo 150E, mislim da je prilicno dobra osnova iz koje moze da se napravi jedan dobar autic, s obzirom da su vitalni delovi karoserije prilicno zdravi. Motor pali kao mina, prducka hehe, ali se gusi pri niskim obrtajima, ali dobro, na sta lici, dobro je i da radi, sve ce se to doterati... Ja cu vas obavestavati kako radovi budu odmicali, of course sa slikama... Prvo u planu je: Sredjivanje kocnica i upravljanja.
P.S. Nadam se da cu uspeti da lepo okacim slike, ako zabrljam, nemoj te mi zameriti, jos sam zelen! hehe
http://img522.imageshack.us/img522/9067/21032010013.th.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/1705/21032010012.th.jpg
http://img532.imageshack.us/img532/9569/21032010011.th.jpg
http://img39.imageshack.us/img39/1663/21032010010.th.jpg
http://img176.imageshack.us/img176/4400/21032010009.th.jpg
http://img534.imageshack.us/img534/2935/21032010008.th.jpg
http://img144.imageshack.us/img144/9497/21032010007.th.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/1633/21032010004.th.jpg
http://img156.imageshack.us/img156/1985/21032010003.th.jpg
http://img85.imageshack.us/img85/9021/21032010002.th.jpg
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Obren850's Yahoo

X

Klub 1000+

Registrovan/a: 18-1-2006
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :(

[*] napisana 21-3-2010 u 20:08

Imam utisak da ti je prednji desni tocak povucen u nazad vise nego sto bi trebao da bude. Jel udaran napred?
Imas dobru osnovu, ne bih ti preporucio rastavljanje do poslednjeg srafa jer to ume da potraje a koliko vidim auto ti stoji na parkingu. Sve sto ti treba ti pitaj ako vec ne nadjes odgovor na forumu. :ok:

Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger

GASTON

Profy šofer

Registrovan/a: 2-9-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Zainteresovan za Ficu

[*] napisana 21-3-2010 u 20:46

Po ovim slikama, dobra osnova za sredjivanje...srecno!

http://img213.imageshack.us/img213/9705/gaston.th.jpg
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku

Gajbica

Ovaj će da poludi za volanom!!!

Registrovan/a: 15-10-2006
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: spreman na put oko sveta

[*] napisana 21-3-2010 u 22:03

ok je,u kom delu nbg-a se nalazi?

Živela Jugoslavija!
Pogledaj Korisnikov Profil Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Gajbica's Aim Ovaj korisnik ima MSN Messenger Gajbica's Yahoo

Obren850

Profy šofer

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 21-3-2010 u 22:49

X, znam, ali hteo bih da ga sto temeljnije uredim, mislim da jeste bio udaren, namerno sam slikao taj tocak jer cudno stoji... Naravno, na parkingu je privremeno, bice uskoro u garazi, a radice se kod limara, porodicnog prijatelja... hehe Gajbice, trenutno se nalazi u Bloku 70, kod Save, na okretnici 68-ice...
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Obren850's Yahoo

edo

Profy šofer

Registrovan/a: 4-10-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Bez raspoloženja

[*] napisana 21-3-2010 u 23:44

Ja ti preporucujem da izvadis zemlju ispred akumlatora(kod veznog lima),jer tamo ima rupice gde bi trebala eventualna voda da iscuri,pa da ti dalje ne korodira;)!Inace ja mislim da se moze lepo srediti,ali onaj tocak svakako treba pogledati zasto stoji onako,a zadnji deo sto je udaren,to se lako sredi!Puno srece u daljim radovima.

ČikaMoma

Profy šofer

Registrovan/a: 12-1-2008
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: napunjene baterije...

[*] napisana 22-3-2010 u 05:59

Čestitam kupovinu! :ok:
Ako želiš da ga temeljno sređuješ, budi spreman da posvetiš puno vremena i truda u to. :deda:

Takvo sređivanje će ti trajati nekoliko meseci najmanje. Ima odprilike godinu ipo dana od kad su počeli radovi na mom Fići i tek se sad polako sve privodi kraju, mada nisam bio u nekoj žurbi. Pored vremenskog faktora, biće mnogo posla oko istraživanja i nalaženja delova, mada to ne predstavlja toliki problem nekome ko to zaista želi da to odradi kako treba. :cool:

fusher

Registrovan/a: 10-3-2010
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: zašto ......:-(((

[*] napisana 22-3-2010 u 09:28

A mladiću imaš li ti volje?haha Samo ti toga treba, za drugo lako. Dijelova kod vas ima ko alve! Fića ne izgleda loše, nego dal vuče u stranu zbog tog kotača, stvarno izgleda maknut 2 cm. Sredit ćeš to lako, nemoj da te ovi fićisti plašehahahahahaha

Ja ko svraka, volim da se sjaji!

Obren850

Profy šofer

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 22-3-2010 u 18:27

Ovih dana ce biti resen problem kocnica i upravljanja, nocas punim akomulator... Fica se seli kod majstora da se to odradi, a moracu i lepo da ga ocistim i povadim trnje i zemlju iz njega, kao da je stajao u borovoj sumi... :D I mene brine taj tocak, nadam se da ce moci da se centrira pravilno...:undecided: Ne znam da li vuce, ne mogu da proverim, ne rade kocnice:losi-zubi:
Naravno, nigde se ne zuri, apsolutno sam svestan vremena koje ce proteci dok se on upotpunosti ne sredi, ali boze moj, retko u koji auto star 30 godina moze odmah da se sedne i vozi... Volje ima na pretek, samo da se ugrabi sto vise slobodnog vremena, a i finansije da budu uskladjene... Kako stvari stoje, ove nedelje ce mu se raditi kocnice i pregledati upravljanje, o cemu cu vas obavestavati! Hvala na savetima, trebace mi svakako! :D

fusher

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 23-3-2010 u 09:46

A čemu trebaju kočnice?haha Stara škola udarenog kotača to ovako rješava:
1. izabrati povišu bankinu, nogostup ili sl
2. vožnjom unatrag udariti u istu, pri istoj brzini kojom se vozilo kretalo kad je udarilo unapred.
3.neiskusni mehaničari mogu ponavljati točku 2. do željenih rezultata.Ako pretjeraju u rezultatu ponoviti točku 1.
4.po mogućnosti udarati s kotačem kojem želimo srediti geometriju.
hahahaha:alo-bre:
Slični postupci se koriste za izvlačenje zadnjeg veznog lima , uz pomoč lanca, konopa ili sličnog priručnog sredstva.
nemojte molim vas da me za ozbiljno shvatite, ipak sam ja fušerhahahahahaha

mikicak

Profy šofer

Registrovan/a: 14-6-2009
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 23-3-2010 u 21:59

sad sam ustanovio pravo znacenje reci iz tvog nika(ustvari ja sam predpostavljao ali sam se sad konacno uverio),ti si jedini fusher koji to javno priznaje-posteno to pozdravljam

aleksandarFilipovic

Profy šofer

Registrovan/a: 21-6-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: odlicno

[*] napisana 23-3-2010 u 22:21

dali je taj fica sa Petlovog Brda ja mislim da jeste da ga je vozila Ljilja

Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger

Obren850

Profy šofer

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 23-3-2010 u 22:28

Jeste, ficu mi je prodala gospodja Lilja sa Petlovog brda! :)

jure.abarth

Profy šofer

Registrovan/a: 19-1-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: cabrio se radi.......:-)

[*] napisana 23-3-2010 u 22:47

dobar je za sredjivanje:yeah:
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku

fusher

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 24-3-2010 u 11:12

@ mikicak
Još poštenije zahvaljujem na ljepim riječima.haha

Vedran

Profy šofer

Registrovan/a: 8-2-2010
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: super sam

[*] napisana 24-3-2010 u 11:46

super osnova odma pocni
Pogledaj Korisnikov Profil Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger

Obren850

Profy šofer

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 29-3-2010 u 18:24

Fica se danas preselio kod majstora i tamo ce biti dok se upotpunosti mehanicki ne osposobi... Bice uskoro slicica i izvestaja o toku radova, s obzirom da ce potrajati izvesno vreme. Ali ne zurim se, cilj je da se odradi kvalitetno... Odradice se motor, prednji trap, amortizeri, kocnice, tj. sve sto je potrebno da fica dobije performanse jednake onim od pre 30 godina, a i bolje... Hvala na savetima i podrsci! :)

ČikaMoma

Profy šofer

Registrovan/a: 12-1-2008
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: napunjene baterije...

[*] napisana 30-3-2010 u 02:09

Nema na čemu! Samo napred sa radovima! Biće to prava zverka kad se sve završi... :ispod_kola:

Obren850

Profy šofer

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 14-4-2010 u 15:57

Evo, da se javim, danas sam bio u kupovini nekih delova za ficka! :D Majstoru sam odneo prednje i zadnje kocione cilindre, set paknova, prirubnicu, manzetne poluosovine, lezaj zadnjeg tocka, ulje za kocnice i komplet dihtunga za motor...
http://img697.imageshack.us/img697/1408/abcd0001bo.th.jpg
Toliko za sada, bice jos tu nekih delova koji ce se naknadno kupiti, jer ih danas nisam nasao...
http://img269.imageshack.us/img269/7968/abcd0002qw.th.jpg
Evo i jedna slika ficka, kako cuci u majstorovom dvoristu i ceka da bude gotov! :)

zloćko

Profy šofer

Registrovan/a: 27-7-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: svakim danom sve stariji haha

[*] napisana 14-4-2010 u 18:33

ma bit će to super kad se sve odradi ....samo naprijed ;)

fusher

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 15-4-2010 u 09:17

Nije se štedilo na djelovima ...... bravo! bit će to majka mila od fiće...

edo

Profy šofer

Registrovan/a: 4-10-2009
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 15-4-2010 u 10:04

Bas me zanima kad se rastavi u kakvom je stanju!

Obren850

Profy šofer

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 15-4-2010 u 13:28

Ovo je samo za sada, bice tu dosta posla sto za mehanicara, sto za limara... Gledacu da, kad stignem, ovih dana odnesem i creva, kablove, ulje, antifriz, svecice, platine, razvodnu ruku i kapu da se zamene... I mene zanima kakav je ispod tepiha, sedista itd., ovo sto sam uspeo da vidim je stvarno OK... Sajtne moraju nove, zadnji rubovi, mozda i prednji, zadnji vezni lim... Ali evo, ja se nadam do 01.05. da ce biti kod limara, pa cemo ga videti kakav je! :)

Obren850

Profy šofer

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 23-4-2010 u 19:21

Evo, danas sam bio do majstora i odneo mu glavni kocioni cilindar, prednje kocione cevi, lanac i lancanike, semering radilice, auspuh, platine, svecice, filter vazduha i ulje za motor.
http://img401.imageshack.us/img401/8988/delovi2.th.jpg
Jos nekoliko dana i fica ce biti gotov, barem sto se mehanike tice, i onda ide kod limara na dalje sredjivanje. :)

Obren850

Profy šofer

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 30-4-2010 u 14:52

Fica je gotov sto se mehanike tice! :D Znaci, kocioni sistem kompletno odradjen(paknovi, cevi, creva i svi kocioni cilindri), motor(predihtovan ceo, promenjeno ulje, antifriz, platine, neka creva i zice u motoru, ociscen i podesen karb, nastelovani ventili i paljenje, zamenjen auspuh, ulje u menjacu) i prednji trap izbiksnovan... Mozda sam nesto zaboravio... :)
Utisci sa prve voznje: Motor lepo pali, radi mirno i bez prekida, vuce odlicno bez trzaja i na uzbirdici i ravnom, koci ravnomerno(ne vuce u stranu, nema podrhtavanja papucice), volan se mota kao da ima servo(nema lufta, neprijatnog skripanja i zapinjanja), tako da sam, sto se mehanicarskog dela posla ZADOVOLJAN! :D
Doduse, malo glavi sajla gasa, moram malo da "tapkam" papucicu da bi se vratila u neutralan polozaj, ali podmazacu oprugu na karbu kad budem stigao.
Ali, onaj prednji desni tocak i dalje pravi probleme! :besan: Stoji povucen u nazad i dalje, sto znaci da ce limar morati da pregleda lepo prednji trap kad ga bude rastavljao i ispravi(izvuce) nepravilan deo... Jer mi majtor rece da, sto se prednjeg trapa tice, on vise ne moze da uradi nista jer je sve sada u najboljem redu osim toga sto limar mora da ispravi... Tako da ce limar to da sredi(nadam se), pa cu onda pre tehnickog da odem da mi centriraju trap i provere sve jos jednom...
Za koji dan sledi izvestaj od cika limara! :D
 Strana:  1  2  3  ..  8

Idi Na Vrh