Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se - Registruj se]
Idi Na Dno
pretrazivac 
samo po forum.nacionalnaklasa.net
po celom srpskom web-u
Popusti za clanove Kako postati clan?
Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene  
Autor/ka: Naslov: Pazite sa kime trgujete!

X

Klub 1000+

Registrovan/a: 18-1-2006
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :(

[*] napisana 28-7-2010 u 14:31
Pazite sa kime trgujete!

Zamolio bih sve clanove foruma da pripaze sa kim trguju na forumu. Ima nas raznih, sa svih strana i razlicitih psiholoskih profila. Nisu svi cisti u glavi. :zviz:
Ova tema moze sluziti za pisanje preporuka ili kritika na racun ljudi sa kojima ste trgovali da bi i ostali znali koji su provereni ljudi a koje treba izbegavati.
Sav offtopic koji bude napisan ovde cu brisati u roku od 24 casa.

Pocecu ja, jutros sam prevaren po prvi put u zivotu za kupljenu robu ovako preko interneta i to od clana "nikola94" sa ovog foruma. Napisacu jedan poduzi tekst o tome kad se malo smirim.

Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger

X

Klub 1000+

Registrovan/a: 18-1-2006
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :(

[*] napisana 28-7-2010 u 20:51

NE PREPORUCUJEM BILO KAKVU TRGOVINU ILI SARADNJU SA "NIKOLOM94" I NJEGOVIM OCEM!

Evo kako je bilo. Kolega iz Nisa inace stariji covek sa roze ficom (pre sam stavljao slike tog fice na forum i oni koji su bili na ficijadi u Niskoj Banji su ga videli uzivo) je trazio jednu Cromodora cd57 felnu da bi napravio komplet za ficu. Ja sam video oglas clana nikola94 da prodaje jednu felnu i javio kolegi da mogu da mu nabavim felnu koju trazi ali da je u BG (mislio sam da cu lako da se dogovorim sa nikolom94 ali sam kasnije saznao da on ne salje pakete kurirskim sluzbama). Hteo sam da mu ucinim uslugu posto se covek ne razume u kompjutere jer se u tom periodu nikola nije javljao na telefon koji je ostavio u oglasu. To su potvrdili i neki od clanova koji su tada hteli da kupe nesto od njega.
Evo tadasnjeg oglasa: http://forum.nacionalnaklasa.net/viewthread.php?tid=6264
Napomena nikoli94: nemoj da ti pada na pamet da menjas tekstove koje si napisao, imam sve snimljeno u kompu.

Razgovor izmedju nas je tekao ovako:
X: Ja sam zainteresovan za abarth felnu ako je u dobrom stanju. (iz teme starog oglasa)
Na to pitanje nisam dobio odgovor, nikolu94 sam zvao vise puta na mobilni i nije se javljao. Posle nekoliko vremena sam uspeo da stupim u kontakt sa njim i on je potvrdio da je felna u dobrom stanju ali da nece da je posalje nego da neko dodje kod njega kuci po nju. U medjuvremenu sam trazio koga da posaljem da ode po felnu ali nikog nisam hteo da cimam pa sam odustao.
Posle nekog vremena, tacnije posle pola godine, nikola94 je odlucio da bi mi poslao felnu brzom postom. Poslao sam mu adresu i pitao ga sledece, citiram u2u:
"...Evo je adresa, kad bi poslao?
I jos jedno pitanje, felna je u redu 100%, nije kriva, pukla i slicno? Verujem da je uredu ali samo pitam...
Pozdrav"
Njegov odgovor: "Ok je, najverovatnije cu sutra da ti posaljem."
To je i uradio, poslao je paket 26.07. i kod mene je stigao jutros 26.07 oko 11h. Pogledao sam felnu da nije pukla negde (nije) i platio kuriru. Pozvao sam kolegu da dodje jer mu je konacno stigla felna posle pola godine.

Kad je dosao utvrdili smo da je felna kriva, ispravljana i da je varena na jednom mestu. Felna je vidno kriva i klacka se kad se stavi na ravnu povrsinu. Var se nalazi na unutrasnjoj ivici i jako je lose odradjen. Felna je jajasta, meni ona treba za auto a ne za uskrs.

Nista od toga sto smo utvrdili nikola94 nije naveo u oglasima ili na u2u, sto se i vidi u starom oglasu, gornjem tekstu koji sam citirao i u oglasu koji je skoro ponovo stavio:
http://forum.nacionalnaklasa.net/viewthread.php?tid=6913
Opet napomena: nemoj da ti pada na pamet da menjas tekstove koje si napisao, imam sve snimljeno na kompu.

Pozvao sam nikolu94 na mobilni, javio se njegov brat i posle nekoliko reci i pitanja da li je tu nikola, spustio mi je slusalicu. Posle nekog vremena, pozvao sam ponovo. Javio se nikola. Pitao sam ga kako da resimo ovu situaciju jer ono sto je on napisao o felni i ono sto smo mi utvrdili nije isto. Predlozio sam mu da felnu posaljem nazad i da vrati pare, predlog je odbio i dao mi njegovog caleta na telefon. Objasnio sam coveku o cemu se radi. On je poceo da me napada da se ne cigancim za 1000 dinara i da odnesem nekom felnu da mi je ispravi, poceo je da me neosnovano napada za razne stvari i da prebacuje krivicu na mene. Obracao mi se povisenim tonom kao da sam ja njemu poslao ostecenu felnu a ne on meni. Cak sam mu ponudio da ja platim cenu transporta i da on primi felnu a ja mojih 1000 dinara nazad, odbio je rekavsi da cu ja da mu posaljem nazad neku drugu felnu i da pokusavam da ga prevarim i da mu ja donesem felnu kod njega kuci (sto naravno nije moguce). Posle pola sata “price” spustio mi je slusalicu.

Zakljucak je da nece da primi felnu nazad i nece da vrati novac. Nije bitna cena felne nego sto ja sad imam felnu koja je neupotrebljiva (osim za volovska kola), nemam novac koji sam imao i zeznuo sam coveka kome je felna bila namenjena. Moglo je da se radi o mnogo vecim parama... :ko_je:

NE PREPORUCUJEM BILO KAKVU TRGOVINU ILI SARADNJU SA "NIKOLOM94" I NJEGOVIM OCEM!

Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger

Nikola

Super Moderator

Registrovan/a: 24-9-2007
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Čačkam pomalo...

[*] napisana 28-7-2010 u 21:24

I ja sam isti dan trgovao sa njim. Mogu samo da kazem da su na slici bile 4 bele plastike migavca a dobio sam 3.Ali nije ni bitno. Toliko.

Imam problem sa strujom... stalno nesto varnici..
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku

dragonzord

Profy šofer

Registrovan/a: 18-10-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: jos malo i krecu radovi...

[*] napisana 28-7-2010 u 21:49

lepo je covek priznao da nije skoro nikad na ovom forumu,i da ima drugi "projekat".Znaci da njega ne zanima fico,vec iskljucivo laka zarada!Nije fer od njega sto vam je podvalio,ali je lepo naglasio da ne zeli da saradjuje sa brzim postama,vec samo licno.Znaci da ste mogli da odete licno ne bi mogao da vas z......Inace ja radim u jednoj brzoj posti,i desava se da neko proda polovan deo za auto,opise ga kao san snova,a kad stigne na adresu ispadne da je nesto sasvim drugo u pitanju.Mada je to dosta retko.E,sad!Ukoliko primalac skonta da je nesto mutno u pitanju,nije obavezan da primi deo,paket se vraca posiljaocu koji onda snosi troskove transporta,a pretpostavljam da Nikola zato ne zeli da saradjuje sa kurirskim sluzbama.Ali u svakom slucaju,korektno od njega je sto je zeleo da obavlja prodaju licno.

Imam lud da sam papir!
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger

fusher

Ovaj će da poludi za volanom!!!

Registrovan/a: 10-3-2010
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: zašto ......:-(((

[*] napisana 28-7-2010 u 21:52

e sitne duše....pa što je tim ljudima? ma pusti, 10eura popušio i to je to....al bar se zna na čemu smo......al prešutit da je jajasta i varena....:pljuc: a što nije nešto slično bilo i na nekom drugom forumu(ima) gdje je tip sve živo izlevatio? Pa se skupili prevareni da ga "poravnaju"....

Ja ko svraka, volim da se sjaji!
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku

Andreja

Klub 1000+

Registrovan/a: 2-5-2009
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Reanimation in progress

[*] napisana 28-7-2010 u 23:15

Ja sam trgovao sa Nikolom, prvi put sam isao da gledam Ficu i auto mi se nije svideo, sve korektno, drugi put smo se dogovorili za izduvnu granu i lonac (za 500 dinara), posle se ispostavilo da je nesporazum u pitanju pa sam dobio samo lonac (licno sam isao kod njega), ma ok, nema problema.

Svog Ficu sam uzeo a da ga ni ne pogledam, verovao sam na rec i moram reci da sam se prilicno zajebao, (ja sam kriv, ne zelim da napadam druge, svi gledaju samo da prodaju), jos uvek ne mogu da se sastavim da ga provozam kako valja, doduse, sitne stvari su u pitanju.

U svakom slucaju, ne mogu da sudim sto se tice Jovanovog slucaja ali slazem se da ne treba verovati NIKOME ni u kom slucaju.

ČikaMoma

Profy šofer

Registrovan/a: 12-1-2008
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: napunjene baterije...

[*] napisana 29-7-2010 u 00:22

Dok sam tražio volan za mog Fiću, nikola94 je ponudio jedan u super stanju, preko u2u; samo je trebalo da dođem po njega.

Tražio sam da mi pošalje slike volana...bilo mi je čudno kad se nije nakon toga ni javio, a kamoli poslao slike, tako da sam odlučio da tražim dalje.
Koliko vidim, instinkti su me dobro usmerili. :sherif:

mustang289

Ovaj će da poludi za volanom!!!

Registrovan/a: 20-2-2007
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: uvek lagano crnogorski

[*] napisana 29-7-2010 u 17:13

Neka ovo postane rubrika, gde možemo da prijavimo sve, što nam se nije sviđalo u kupoprodaji sa ostalim članovima foruma. Samo nemojmo previše babski da ispadne. Jer je ovo već pomalo na granici. Samo činjenice iz iskustva (i to samo lošeg, biće bolje). Šta kažete ADMINI?

BTW, ja dosad nijedno loše iskustvo!

running low 12's easily
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku

Bošim

Administrator

Registrovan/a: 31-3-2005
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Odlicno dok ima piva!

[*] napisana 29-7-2010 u 17:47

Tema je ok, vec postoji slicna za majstore koje treba izbegavati. Off ce biti obrisan, tema JE JASNA!

Idi Na Vrh